Thursday , 25 April 2024

“Χρυσές” παροχές στους ξενοδόχους για τη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων στην Κύπρο

Του Γ. Κατσιάνη

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για τη φιλοξενία 1.500 Ουκρανών προσφύγων σε ξενοδοχεία και οργανωμένα διαμερίσματα της επαρχίας Αμμοχώστου και του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς και Τυλληρίας, προχώρησε το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου.

Ειδικότερα, θα διατεθούν συνολικά 638 δωμάτια για την φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, η κυπριακή κυβέρνηση παρέχει ημερήσια επιδότηση ως και 120 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) στους ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων για τη φιλοξενία μιας τετραμελούς οικογένειας.

   
Το μενού

Στους φιλοξενούμενους θα παρέχονται συνολικά τρία γεύματα την ημέρα.

Το πρωϊνό περιλαμβάνει δύο αυγά βραστά, δύο φέτες ψωμί, δύο φέτες τυρί slice, δύο φέτες αλλαντικά slice (χοιρινό ή γαλοπούλα), βούτυρο/μαργαρίνη, μαρμελάδα/μέλι, αγγουράκι/ντομάτα, γιαούρτι, δύο φρούτα καθώς και ζεστό (καφέ/τσάι) και κρύο ρόφημα (γάλα/χυμός).

Όσον αφορά το μεσημεριανό και το βραδινό, προβλέπεται κρεατικό ή πουλερικό ή ψάρι που συνοδεύεται  με πατάτες, ρύζι, μακαρόνια, μαγειρευτό νηστήσιμο (όσπρια, ιμάμ μπαϊλντί, φαγητό κατσαρόλας), ορεκτικό (π.χ. σαλάτα), δύο φέτες ψωμί, λαδόξυδο, γιαουρτάκι και δύο φρούτα ή γλυκό.                                                                                                                                             

Επιπλέον, τα δωμάτια θα πρέπει να διαθέτουν κλιματισμό, ντους/μπάνιο και τουαλέτα, ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, με τηλεοπτικό δέκτη και με παροχή λινών και πετσετών δύο φορές την εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η Κύπρος φιλοξενεί περισσότερους από 15.000 Ουκρανούς πρόσφυγες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *