Χρ.Μέτιος: Άδικη για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ η κατανομή των πιστώσεων στήριξης της...

Χρ.Μέτιος: Άδικη για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ η κατανομή των πιστώσεων στήριξης της βιολογικής καλλιέργειας

394
SHARE

Δυσαρέσκεια για την κατανομή των πιστώσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την στήριξη της βιολογικής καλλιέργειας εκφράζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ζητά την ανακατανομή τους..

Με ανάρτησή του στο Facebook, o Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, γνωστοποιεί ότι έστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη “ζητώντας του να άρει την αδικία σε βάρος της Περιφέρειάς μας, όσον αφορά στην κατανομή των πιστώσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την στήριξη της βιολογικής καλλιέργειας.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης που εξέδωσε το Υπουργείο, στην Περιφέρειά μας κατανεμήθηκαν 5,9 εκατομμύρια ευρώ, από τα συνολικά 120 εκατομμύρια ευρώ της πρόσκλησης, ποσό που αντιστοιχεί μόλις στο 4,9% των διαθέσιμων πιστώσεων. Το ποσοστό αυτό είναι αναντίστοιχο με τα πραγματικά μεγέθη που αντιπροσωπεύει η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη στον αγροτικό τομέα της χώρας (7,25% των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και 11,30% των γεωργικών εκτάσεων). 
Άλλες ισοδύναμες Περιφέρειες πήραν πολύ μεγαλύτερες πιστώσεις.

Η κατανομή των πιστώσεων από το Υπουργείο έγινε με κριτήρια ασαφή και απροσδιόριστα, χωρίς τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε κάποιο είδος διαβούλευσης ή ενημέρωσης, και δημιούργησε εύλογα ερωτήματα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και παραγωγούς. Πρόκειται για μια αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί, πολύ περισσότερο που στην Περιφέρειά μας η ενασχόληση με τη γεωργία είναι μια από τις κυρίαρχες οικονομικές δραστηριότητες”.

LEAVE A REPLY