Χρ.Σπίρτζης: Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά με το...

Χρ.Σπίρτζης: Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά με το τρένο από τον Ιούνιο

1121
SHARE

Από τον Ιούνιο η σιδηροδρομική διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη το τρένο από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη θα διαρκεί μόνο 3 ώρες και 20 λεπτά, προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο της επιθεώρησης που πραγματοποίησε σήμερα στις κατασκευαστικές εργασίες της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων, στο τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι.

Ο κ.Σπίρτζης επισκέφθηκε, συγκεκριμένα, τον ανακαινισμένο σιδηροδρομικό σταθμό Τιθορέας και επιβιβάστηκε στον συρμό που εκτέλεσε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στη διαδρομή Τιθορέα – Λιανοκλάδι, η οποία τίθεται σε λειτουργία την 1η Φεβρουαρίου.

Η ολοκλήρωση της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός μήκους 106 χιλιομέτρων, που αντικαθιστά το ορεινό κομμάτι της υφιστάμενης μονής γραμμής μήκους 122 χιλιομέτρων – σημείωσε σχετικά –   «είναι ένα έργο που αλλάζει το μεταφορικό και το συγκοινωνιακό χάρτη της χώρας και της ευρύτερης περιοχής. Σήμερα παραδίδονται τα 54 από τα 106 χιλιόμετρα. Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει παραδοθεί το σύνολο του έργου. Θα έχουμε επιτέλους το Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε διπλή ηλεκτροδοτούμενη γραμμή. Θα μπορούμε να κάνουμε τρεις ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη”.

Κατά τον ίδιο, επίσης, “είναι πολιτική επιλογή και στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης η αναβάθμιση των σιδηροδρομικών μεταφορών”.

LEAVE A REPLY