Χρ. Σπίρτζης: “Παλαιά λεωφορεία του ΟΑΣΘ πωλήθηκαν προς 500(!) ευρώ”

Χρ. Σπίρτζης: “Παλαιά λεωφορεία του ΟΑΣΘ πωλήθηκαν προς 500(!) ευρώ”

6532
SHARE

Την αποκάλυψη ότι την περίοδο 2003-2014 ο ΟΑΣΘ απέσυρε 394 λεωφορεία, ηλικίας 12 ετών, έκανε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τις δημόσιες επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι τα λεωφορεία αυτά δεν επιστράφηκαν στο ελληνικό δημόσιο, όπως προβλέπονταν από τη σχετική σύμβαση.

«Πωλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές των 500, 600 και 700(!) ευρώ, στα ΚΤΕΛ»,δήλωσε ενώ υπογράμμισε πως στο λογαριασμό του ΟΑΣΘ για την προμήθεια νέων λεωφορείων, βρέθηκαν μόλις 634(!) ευρώ αντί για 37 εκατ. ευρώ.

«Το επόμενο διάστημα, ο ΟΑΣΘ θα προμηθευτεί 50 νέα λεωφορεία», ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος αφού κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν ανοχή ως προς την καθυστέρηση στην εκτέλεση των δρομολογίων, σημείωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι ένα μέρος αυτών των οχημάτων, να κατασκευαστεί από την ΕΛ.ΒΟ.

«Δρομολογούμε τη χρήση ηλεκτρικών λεωφορείων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για την μετακίνηση του επιβατικού κοινού από τις γειτονιές στους σταθμούς μετεπιβίβασης», υπογράμμισε.

LEAVE A REPLY