Χρ.Σπίρτζης: Τον Ιανουάριο δημοπρατείται το έργο της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας

Χρ.Σπίρτζης: Τον Ιανουάριο δημοπρατείται το έργο της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας

615
SHARE

Τον προσεχή Ιανουάριο δημοπρατείται το έργο της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας, με την μεγάλη παράκαμψη της Νέας Ιωνίας, που θα αναβαθμίσει τις μεταφορές, και θα επιδιωχθεί λύση για τον Περιφερειακό αυτοκινητόδρομο του Βόλου. Επίσης, θα αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο στην Νέα Αγχίαλο με την συμμετοχή τοπικών φορέων, όπως έγινε στην Πάρο και στο Ηράκλειο.

Τάδε έφη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, από το βήμα του διήμερου συνεδρίου που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στον Βόλο με θέμα  «Σχεδιάζουμε τη Μαγνησία της επόμενης 20ετίας» από τον Όμιλο Καρεκλίδη.

Τόνισε ακόμη ότι θα πάψουν να υπάρχουν fake έργα, όπως – κατά τον ίδιο – γινόταν με προηγούμενες κυβερνήσεις, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον αυτοκινητόδρομο της Κεντρικής Ελλάδας Ε65, για τον οποίον τόνισε ότι είναι “ο μόνος δρόμος στον πλανήτη που έγινε μόνο το μεσαίο τμήμα” και πρόσθεσε:”Δεν υπήρχε προϋπολογισμός, προδιαγραφές. Τα έργα έχουν συνέχεια και το έργο δεν έβγαινε και άρα το μειώσανε. Κόψανε το πρώτο και το τελευταίο κομμάτι. Αλλά για να συνεχιστεί πρέπει να εγκριθεί πάλι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στην τμηματικό σχεδιασμό των έργων. Πρέπει να γίνεται ένας ολιστικός σχεδιασμός”.

 

LEAVE A REPLY