Χωρίς λεωφορεία από σήμερα το απόγευμα η Θεσσαλονίκη

Χωρίς λεωφορεία από σήμερα το απόγευμα η Θεσσαλονίκη

1905
SHARE

Χωρίς λεωφορεία από σήμερα (Τετάρτη 3/10) το απόγευμα μέχρι και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης θα μείνει η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ τραβούν «χειρόφρενο» λόγω της εκχώρησης μέρους του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε άμεσες κινητοποιήσεις μετά τον αιφνιδιασμό του υπουργείου Μεταφορών που χτες βράδυ κατέθεσε την σχετική τροπολογία. Για σήμερα αποφάσισαν στάση εργασίας από τις 7 μμ έως τη λήξη της βάρδιας και για αύριο, Πέμπτη, 24ωρη απεργία.

Η ανακοίνωση του σωματείου έχει ως εξής:

«Οι εργαζόμενοι στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης σε σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου εργαζομένων αποφασίσαμε την έναρξη κινητοποιήσεων ενάντια στην αιφνίδια κατάθεση και συζήτηση προς ψήφιση της εκπρόθεσμης τροπολογίας του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για τη φιλετοποίηση και εκχώρηση αστικού έργου τού προσφάτως δημοσίας ευθύνης ΟΑΣΘ σε ΚΤΕΛ ΑΕ και άλλους ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών. Οι μάσκες πέσανε και οι πραγματικοί στόχοι της πολυδιαφημιζόμενης κρατικοποιήσης του ΟΑΣΘ αποκαλύπτονται. Η διάλυση της συγκοινωνίας, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και ο διαμελισμός χιλιάδων εργαζομένων, μας βρίσκει αντίθετους και μας αναγκάζει να βγούμε αγωνιστικά στους δρόμους. Σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ημέρα συζήτησης και ψήφισης της σχετικής τροπολογίας, εμείς οι εργαζόμενοι προκηρύσσουμε στάση εργασίας για σήμερα από 19.00 έως λήξη βάρδιας και αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 24ωρη γενική απεργία, απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας και άμεση διαβούλευση με Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, όλους τους δήμους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και εργαζόμενους στην αστική συγκοινωνία. Για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών μας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση».

LEAVE A REPLY