Χωρίς πρόστιμο μέχρι… νεωτέρας η πληρωμή ασφαλίστρων για ανασφάλιστα οχήματα

Χωρίς πρόστιμο μέχρι… νεωτέρας η πληρωμή ασφαλίστρων για ανασφάλιστα οχήματα

2260
SHARE
Περίπου 457.000 τα ανασφάλιστα οχήματα -Έρχεται και νέα διασταύρωση

Χωρίς την πληρωμή παραβόλου – προστίμου θα μπορούν για ακόμη λίγες μέρες λίγες οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων να ασφαλίζουν τα οχήματά τους. Η άτυπη παράταση θα λήξει μόλις τεθούν σε ισχύ τα νέα παράβολα που κυμαίνονται από 100-250 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος.

Η προθεσμία για την ασφάλιση οχημάτων χωρίς την πληρωμή του παραβόλου των 250 ευρώ έληξε την Παρασκευή, 14 Ιουλίου, και μέχρι χτες υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 420.000 οδηγοί που εντοπίστηκαν με ανασφάλιστα οχήματα έσπευσαν να τα ασφαλίσουν.

Ωστόσο όπως αναφέρει το euro2day.gr επικαλούμενο πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, το σύστημα παραμένει ανοιχτό για την ασφάλιση οχημάτων που σήμερα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους ανασφάλιστα χωρίς να απαιτείται από τους οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν πρώτα κάποιο πρόστιμο αφού δεν ισχύει το παράβολο των 250 ευρώ.

Μετά το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τα λάθη στις βάσεις δεδομένων που διατηρούν οι διάφοροι φορείς για τα οχήματα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει να μην προχωρήσει σε νέα διασταύρωση για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων χωρίς διαβεβαίωση ότι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της θα είναι σωστά. Για να αποφευχθεί ένα νέο αλαλούμ, πρώτα θα επικαιροποιηθούν και θα επιβεβαιωθούν τα στοιχεία από το υπουργείο Μεταφορών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και των Περιφερειών και μετά θα γίνει η νέα διασταύρωση.

Τα νέα πρόστιμα
Εξάλλου, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάει στη Βουλή, η διάταξη, η οποία έχει προαναγγελθεί εδώ και εβδομάδες και προβλέπει την αντικατάσταση του παραβόλου των 250 ευρώ, από νέα παράβολα ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος ως εξής:

-100 ευρώ για δίτροχα ως 250 κυβικά εκατοστά
-150 ευρώ για δίτροχα άνω των 250 κυβικών εκατοστών.
-200 ευρώ για οχήματα έως 1.000 κυβικά εκατοστά
-250 ευρώ για οχήματα άνω των 1.000 κυβικών.

Πρόστιμα από την τροχαία
Ωστόσο όσοι εντοπιστούν από την Αστυνομία να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο το οποίο ανέρχεται σε 500 ευρώ για αυτοκίνητα και 250 ευρώ για μοτοσικλέτες, καθώς και αφαίρεση πινακίδων- άδειας οδήγησης για έξι μήνες.

LEAVE A REPLY