Tuesday , 23 April 2024

Χώροι φύλαξης βρεφών δημιουργούνται σε επιχειρήσεις

Του Γ. Κατσιάνη

Τη δημιουργία χώρων φύλαξης παιδιών εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις προβλέπει το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου είναι η χρηματοδότηση συνολικά 120 επιχειρήσεων για τη δημιουργία και τον εξοπλισμό των χώρων φύλαξης βρεφών και νηπίων (ηλικίας από έξι μηνών έως δυόμισι ετών) εντός των εγκαταστάσεων όπου ασκούν τη δραστηριότητά τους καθώς και για τη στελέχωση του χώρου με έως δύο βρεφονηπιοκόμους/βοηθούς βρεφονηπιοκόμων για χρονικό διάστημα 24 μηνών.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι οι γονείς βρεφών ή νηπίων που απασχολούνται στην εγκατάσταση όπου δημιουργείται ο χώρος φύλαξης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η καθημερινή φύλαξη, φροντίδα, ημερήσια διατροφή, δημιουργική απασχόληση των βρεφών και νηπίων κατά τον χρόνο εργασίας του γονέα.

Φορέας υλοποίησης θα είναι η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενώ η δράση χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *