“Καμπανάκια” για την ελληνική οικονομία και υπερφορολόγηση στο 6ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης

“Καμπανάκια” για την ελληνική οικονομία και υπερφορολόγηση στο 6ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης

506
SHARE

“Οι αυξήσεις φόρων στη διάρκεια περιόδου οικονομικής κρίσης, είναι το χειρότερο μέτρο λιτότητας που εφαρμόζεται από κυβερνήσεις είτε ανίκανες, είτε απρόθυμες να υλοποιήσουν δομικές μεταρρυθμίσεις”. Στην παραπάνω επισήμανση προέβη ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χάρης Γεωργιάδης, από το βήμα του 6ου Διεθνούς Συμποσίου Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι ένας ισορροπημένος ισολογισμός δεν σημαίνει λιτότητα, είναι απλώς εφαρμογή της λογικής. Ο Κύπριος υπουργός επέστησε, επίσης, την προσοχή στους πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου ότι ο λαϊκισμός που βρίσκει ευήκοα ώτα δεν θα ανοίξει το δρόμο προς την Ανάπτυξη,  αλλά αντιθέτως οδηγεί “σε δάκρυα και πόνο” και προέτρεψε τους Έλληνες να ακούσουν την φωνή της λογικής.

Μάλλον απίθανη χαρακτήρισε από την πλευρά της η Περιφερειακή Διευθύντρια Ευρώπης του The Economist Intelligence Unit, Joan Hoey, την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου τον Αύγουστο του 2018, τονίζοντας πως οι ρυθμοί ανάπτυξης του ΑΕΠ είναι πολύ αδύναμοι και ότι δεν υπάρχει ελληνικό success story.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε στην Ελλάδα για success. Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιβιώσει χωρίς συνεχή bailouts, δηλαδή χωρίς εξωτερική οικονομική βοήθεια και μετά την ολοκλήρωση του Τρίτου Μνημονίου», σημείωσε χαρακτηριστικά και προέβλεψε ότι την επόμενη πενταετία (2018-2022) η χώρα μας θα έχει ρυθμούς ανάπτυξης, που δεν θα ξεπερνούν το 1,9%.

 

Το 6ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το “Δίκτυο Ναυαρίνο” και έχει θέμα “Ο κόσμος το 2018. Ανάμεσα στο φως της τεχνολογικής εξέλιξης και στο σκότος των συγκρούσεων”. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση μέχρι σήμερα και στους ομιλητές συγκαταλέγονται η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Federica Mogherini, ο πρώην υπουργός Ευρώπης του Εργατικού Κόμματος (Μ. Βρετανία) Denis MacShane, ο αναπληρωτής βοηθός Γενικού Γραμματέα για τις Αναδυόμενες Προκλήσεις Ασφάλειας στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού ΣυμφώνουJamie Shea, καθώς και πολλοί ακαδημαϊκοί.

LEAVE A REPLY