Χ.Σπίρτζης:Σιδηροδρομική σύνδεση των λιμανιών Βόρειας Ελλάδας και Βουλγαρίας – Fraport:Διπλασιάζουμε το αεροδρόμιο...

Χ.Σπίρτζης:Σιδηροδρομική σύνδεση των λιμανιών Βόρειας Ελλάδας και Βουλγαρίας – Fraport:Διπλασιάζουμε το αεροδρόμιο “Μακεδονία’

797
SHARE

Εντός του επόμενου τριμήνου θα υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας για την σιδηροδρομική σύνδεση των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας με της Βουλγαρίας, όπως γνωστοποίησε ο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά την σημερινή ομιλία του στο Thessaloniki Summit 2018.

Ο ίδιος είχε σήμερα, όπως πρόσθεσε, συνάντηση για το θέμα αυτό, δηλαδή την «Σιδηροδρομική Εγνατία», με τον Βούλγαρο ομόλογό του, με τον οποίον επίσης συζήτησαν για ενεργειακά και τηλεπικοινωνιακά θέματα, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αλβανία με θέμα τη σιδηροδρομική σύνδεση της Φλώρινας με το Πόγραδετς.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε επίσης ιδιάιτερη μνείθα στην αναβάθμιση της σύνδεσης του ΟΛΘ με την ΠΓΔΜ και έθεσε ως στόχ την αναβάθμισης της σύνδεσης του λιμανιύ και με τον Προμαχώνα.

Εκτίμησε, επίσης, πως μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης και πως «εάν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι συνεπής θα φέρει ένα κανονικό Ασημένιο Βέλος και όχι ένα μοντέλο επίδειξης», όπως αυτό στην 83η ΔΕΘ, για να πάρει σαφή και άμεση απάντηση από τον διευθύνοντα σύμβουλο  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππο Τσαλίδη, ότι το Ασημένιο Βέλος ήρθε για να φύγει και όχι για να μείνει, δεδομένων των συνθηκών και ότι η εταιρεία θα ανταποκριθεί στη δέσμευση για τη δρομολόγηση νέων τρένων υψηλών ταχυτήτων, το 2020, όταν με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης και της τηλεδιοίκησης, θα υπάρχει μία τελείως διαφορετική σιδηροδρομική υποδομή, οπότε και ο χρόνος του ταξιδιού Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα μειωθεί σε λιγότερες από 4 ώρες.

Fraport: Διπλασιάζουμε το αεροδρόμιο «Μακεοδνία»

Μεγάλη αύξηση των επιβατών του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προέβλεψε για το 2019 από το βήμα του ίδιου συνεδρίου ο διευθυντής λειτουργιών της Fraport Greece, Ηλίας Μαραγκάκης. Όπως ανέφερε, από τους 6,7 εκατ. επιβάτες, που αναμένονται φέτος (6,2 εκατ. το 2017) η κίνηση θα αυξηθεί σε πάνω από 7 εκατ. το 2019.

Αναφερόμενος στα έργα κατασκευής του νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο, που θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2020  και στην παράλληλη ανακαίνιση του υφιστάμενου τέρμιναλ τόνις εότι η Fraport προχωρά σε διπλασιασμό του αεροδρομίου Μακεδονία, εξέλιξη που θα φέρει ριζική αλλαγή στην επιβατική κίνηση, καθώς δεν αλλάζει μόνο το κτήριο, αλλά και οι εξωτερικοί χώροι, κάτι που θα αυξήσει τις δυνατότητες των αεροπορικών εταιρειών.

Στο σύνολο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειριζεται η Fraport δημιουργούνται πέντε καινούρια τέρμιναλ και επεκτείνονται άλλα πέντε. Μεταξύ αυτών και το αεροδρόμιο της Σαντορίνης το οποιο όπως σημειώθηκε τροπλασιάζεται.

LEAVE A REPLY