Friday , 29 March 2024

Χ. Σταϊκούρας: Υψηλότερη ανάπτυξη και φθηνότερος δανεισμός οι στόχοι της κυβέρνησης

Υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης και χαμηλότερο κόστος δανεισμού για κράτος, τράπεζες και επιχειρήσεις, είναι η κεντρική στόχευση της κυβέρνησης, ώστε να υπάρξει περιθώριο περαιτέρω μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, τόνισε απόψε στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στο ΕΒΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας.

«Στόχος είναι η επίτευξη υψηλότερου ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης από αυτόν που παραλάβαμε τον Ιούνιο του 2019 και απεδείχθη από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ήταν εξαιρετικά χαμηλά, πολύ χαμηλότερα από τους στόχους που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Με λίγα λόγια, η χώρα σέρνονταν» είπε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «Υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης και χαμηλότερο κόστος δανεισμού για τη χώρα, τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις, σημαίνει δυνατότητα για αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων, έτσι ώστε να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερο περιθώριο για μείωση των φόρων και ασφαλιστικών εισφορών».

Παράλληλα, υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ως «τελευταία, μοναδική, γενναιόδωρη ευκαιρία» τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και κάλεσε τα μέλη της ΚΕΕΕ να την στηρίξουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *