«Ψήφος εμπιστοσύνης» των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα και το 2019

«Ψήφος εμπιστοσύνης» των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα και το 2019

512
SHARE

Πάνω από 4,5 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες αναμένεται να επισκεφτούν φέτος τη χώρα μας, αναδεικνύοντας την Ελλάδα τον δεύτερο δημοφιλέστερο ευρωπαϊκό προορισμό.

Ειδικότερα, οι αφίξεις επισκεπτών από τη Γερμανία στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ξεπεράσουν το 33% των συνολικών αφίξεων, καταρρίπτοντας το περσινό ρεκόρ.

Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν από τη συμμετοχή της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Βερολίνο, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 εκθέτες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της γερμανικής αγοράς και με στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας της Τουριστικής Αγοράς (GfK), υπάρχει ιδιαίτερα θετική εικόνα στην εξέλιξη των κρατήσεων από τη Γερμανία φέτος και αναμένεται νέα αύξηση το 2019. Η αυξημένη ζήτηση για την Ελλάδα έχει ωθήσει τους Γερμανούς tour οperators να διευρύνουν όχι μόνο τους υπάρχοντες και ήδη γνωστούς προορισμούς αλλά και να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο, με πτήσεις έως και τα μέσα του Νοεμβρίου.

Οι θεματικές μορφές τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία, όπως ο ορειβατικός-περιηγητικός, ο ιαματικός, ο γαστρονομικός, ο πολιτιστικός και ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελούν ανεξερεύνητους θησαυρούς για αγορές όπως η Γερμανία και το ισχυρότερο όπλο της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και για τη δημιουργία επαναλαμβανόμενων επισκεπτών στην  περιοχή μας.

LEAVE A REPLY