«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην ιδιωτική υγεία δίνουν οι Θεσσαλονικείς

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην ιδιωτική υγεία δίνουν οι Θεσσαλονικείς

1071
SHARE

Δυσαρεστημένοι από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας δηλώνουν έξι στους δέκα Θεσσαλονικείς ενώ το 55,4% εμπιστεύεται τα ιδιωτικά κέντρα όταν αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων To the point, για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ).

«Οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς είναι δυσαρεστημένοι από τις υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας σε ποσοστό 52,2% ενώ το 63% λέει ότι έχει…χειροτερεύσει τα τελευταία δύο χρόνια(!)», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Από την πλευρά του,  ο γενικός γραμματέας του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας σημείωσε πως λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), πολλοί πολίτες αποφάσισαν να στραφούν προς την ιδιωτική ασφάλιση.                                         

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είναι από τους λίγους επιστημονικούς φορείς σε όλη τη χώρα που συνεχίζει να διερευνά τις σχέσεις ασθενών, γιατρών και δημοσίων υπηρεσιών σε μια ουσιαστική προσπάθεια να τις βελτιώσει και να συνδράμει στη… “θεραπεία”», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο νομό Θεσσαλονίκης, το διάστημα 27 Ιουνίου με 2 Ιουλίου και συμμετείχαν 1410 άτομα.

LEAVE A REPLY