Ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» με την συνδρομή της περιφέρειας...

Ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» με την συνδρομή της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

424
SHARE

Καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές που θα αναβαθμίσουν τόσο τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες, όσο και το επίπεδο εξυπηρέτησης ασθενών και επισκεπτών προσφέρει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια επένδυση 872.000 ευρώ, η οποία στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του νοσοκομείου.

«Προχωράμε σε ψηφιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών που ανοίγουν το δρόμο για τη νέα εποχή στον ευαίσθητο κλάδο της δημόσιας υγείας, με την υλοποίηση στοχευμένων επενδύσεων εκσυγχρονισμού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής μας. Η ολοκλήρωση των παρεμβάσεών μας προβλέπεται να γίνει σε 18 μήνες, εντός του επόμενου έτους», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι παρεμβάσεις αφορούν:

-Την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος κλινικών αποφάσεων  (Clinical DecisionSupport) για όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και διασύνδεση του συστήματος με το φάκελο κάθε ασθενούς.

-Την ολοκλήρωση και λειτουργική αναβάθμιση με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, της βραβευμένης εφαρμογής ασφαλών αιμοληψιών «SAFEBLOOD», η οποία αναπτύσσεται εσωτερικά στο νοσοκομείο από τη διεύθυνση Πληροφορικής και Μηχανοργάνωσης.

-Την προμήθεια και παραμετροποίηση υποδομών ασφάλειας συστημάτων και δεδομένων με βάση τις σύγχρονες ευρωπαϊκές και εθνικές κανονιστικές ρυθμίσεις (GDPR).

-Τον εκσυγχρονισμό και την αρχιτεκτονική αναβάθμιση των ενσύρματων εσωτερικών δικτύων (LAN) και την επέκταση του ασύρματου δικτύου (WLAN), με στόχο την καθολική κάλυψη του νοσοκομειακού συγκροτήματος για τη λειτουργία των υφιστάμενων και των παραπάνω νέων εφαρμογών και υπηρεσιών, μέσω του ασύρματου δικτύου σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου.

-Την αναβάθμιση των κεντρικών υπολογιστικών υποδομών του Κέντρου Δεδομένων (DataCenter).

-Την προμήθεια φορητών τερματικών συσκευών πρόσβασης στις πρώτες δυο εφαρμογές για σημαντικό αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

LEAVE A REPLY