Ψηφιακό Μουσείο για τον Μέγα Αλέξανδρο, θα δημιουργήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης,...

Ψηφιακό Μουσείο για τον Μέγα Αλέξανδρο, θα δημιουργήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Ορφανός

805
SHARE

Τη δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Ορφανός.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της δημοτικής παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», με θέμα τον πολιτισμό, ο κ. Ορφανός τόνισε πως η πόλη «έχει χρέος να δημιουργήσει και να προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της ένα μουσείο, το οποίο θα είναι αφιερωμένο σε αυτή την υπέρτατη προσωπικότητα του ελληνισμού».

Σύμφωνα με τον κ. Ορφανό, οι διαδραστικές εφαρμογές του ψηφιακού μουσείου θα δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξερευνήσουν μακρινές περιοχές, στις οποίες έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος ενώ μέσα από τις ψηφιακές εφαρμογές, οι νέοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τη ζωή του Μακεδόνα στρατηλάτη.

«Αυτό το μουσείο θα είναι όχι μόνο η συμβολή της Θεσσαλονίκης στην ιστορία της Μακεδονίας αλλά και αυτό που θα προσδώσει ένα ισχυρό, μοντέρνο και πολιτισμικό στίγμα και σε συνδυασμό με τα άλλα σπουδαία μουσεία της πόλης, θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη, πόλο μουσειακού τουρισμού», υπογράμμισε.

Νέα παραλία

Επιπλέον, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης της νέας παραλίας, ως μοχλό έλξης για την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

«Στους χώρους της θα φιλοξενεί ένα οιονεί πολιτιστικό φεστιβάλ το χρόνο ενώ παράλληλα θα αναπτύσσονται δράσεις που έχουν να κάνουν με την καθημερινή άθληση», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός και ανακοίνωσε την σύσταση ενός φορέα που θα έχει την λειτουργική ευθύνη για τη νέα παραλία.

LEAVE A REPLY