Ψώνιζαν με πλαστά 50ρικα κι έπαιρναν και… ρέστα! Έπεσαν όμως στη «φάκα»...

Ψώνιζαν με πλαστά 50ρικα κι έπαιρναν και… ρέστα! Έπεσαν όμως στη «φάκα» της ΕΛΑΣ

1472
SHARE

Μια ακόμη –η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα– υπόθεση διακίνησης παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων εξιχνιάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία. Αυτή τη φορά, στην πόλη της Ρόδου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δυο 16χρονοι ημεδαποί και οι γονείς τους κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προμήθειας – κατοχής – κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Στην ίδια υπόθεση η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει άλλους τρεις ημεδαπούς συνεργούς των νεαρών συλληφθέντων, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «οι κατηγορούμενοι προμηθεύτηκαν μέσω διαδικτύου πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας των 50 ευρώ, τα οποία διαμοίρασαν μεταξύ τους και την 5.9.2018 προέβησαν στην εξαργύρωση αρκετών από αυτά, πραγματοποιώντας αγορές προϊόντων μικρής αξίας από καταστήματα». Δηλαδή, πλήρωναν με τα πλαστά πενηντάρικα αγοράζοντας προϊόντα μικρής αξίας κι έπαιρναν… ρέστα, ανταλλάσσοντας έτσι τα παραχαραγμένα με νόμιμα χαρτονομίσματα και κέρματα!

Σε έρευνες που έγιναν παρουσία δικαστικού λειτουργού στις κατοικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 25 πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 235 ευρώ, ως προερχόμενο από την χρησιμοποίηση-εξαργύρωση των πλαστών χαρτονομισμάτων
Επίσης, κατασχέθηκαν τρία πλαστά χαρτονομίσματα που εντοπίσθηκαν σε καταστήματα, ενώ υπολογίζεται ότι οι δράστες έχουν χρησιμοποιήσει αλλά οκτώ παραχαραγμένα τραπεζογραμμάτια.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

LEAVE A REPLY