Ως πότε στο όνομα των νεκρών κάποιοι θα καταστρέφουν;

497
SHARE

Είναι λίγο μετά τις εννιάμισι το βράδυ της Πέμπτης.

Μετά από σχεδόν δύο ώρες «μάχης» μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και νεαρών κουκουλοφόρων που έχουν καταλάβει την Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) έχουν την εντολή να εισβάλλουν στο εργοτάξιο του μετρό, επί της οδού Εγνατία και στον προαύλιο χώρο της σχολής για να προβούν σε συλλήψεις.

Οι νεαροί αντιλαμβάνονται τις προθέσεις των αστυνομικών, υποχωρούν και μετακινούνται προς το κτίριο της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η έφοδος των αστυνομικών αποβαίνει άκαρπη.

Μετά από λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί με τις μαύρες στολές μετακινούνται έξω από την παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ όπου περιμένουν νέες εντολές.

Εν τω μεταξύ, η φωτιά στο εργοτάξιο του Μετρό, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Εθνικής Αμύνης, αναζωπυρώνει και πάλι, απειλώντας το Άσυλο του Παιδιού.

Ένα πυροσβεστικό όχημα πλησιάζει και με μία μάνικα, δύο πυροσβέστες ρίχνουν νερό για να σβήσει η φωτιά  

Την ίδια ώρα, πέτρες εκσφενδονίζονται από τον προαύλιο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής, καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Τελικά, η φωτιά σβήνει.

Ωστόσο, η εντολή για είσοδο των αστυνομικών στον χώρο του ΑΠΘ δεν ήρθε ποτέ, παρά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στη Θεολογική Σχολή.

Όπως και πριν από 20 ημέρες, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, όπου στο στόχαστρο των νεαρών βρέθηκε η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Όπως κάθε χρόνο.

Ως πότε;

LEAVE A REPLY