Όλα έτοιμα για την ανέγερση του νέου λυκείου Διαβατών

Όλα έτοιμα για την ανέγερση του νέου λυκείου Διαβατών

350
SHARE
Ola etoima gia tin anegersi tou neou lykeiou Diavaton

Υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Ευθ. Φωτόπουλου και του εκπροσώπου της αναδόχου κοινοπραξίας «Σάκκος Χ. & ΣΙΑ Ε.Ε. – Κ. Σπανός & ΣΙΑ Ε.Ε.» η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου ανέγερσης του Λυκείου Διαβατών, σε δημοτικό οικόπεδο στην περιοχή των εργατικών κατοικιών (οδός Κιλκισίου).

Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.144.000 ευρώ (με ΦΠΑ), έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου που συντάχθηκε από τον Οργανισμό Σχολικό Κτιρίων Α.Ε., η κατασκευή αποτελείται από δύο κτίρια, τα οποία περιλαμβάνουν τμηματικό υπόγειο, ισόγειο, α΄ και β΄ όροφο. Το πρώτο κτίριο είναι ισόγειο και περιλαμβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, το κυλικείο και τον κεντρικό χώρο εισόδου. Το δεύτερο κτίριο αποτελείται από υπόγειο με τις αποθήκες και τους χώρους ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ισόγειο (διοίκηση, χώροι υγιεινής, βιβλιοθήκη), α’ όροφο (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια), β’ όροφο (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια). Η κατακόρυφη επικοινωνία γίνεται μέσω ανελκυστήρα και κλιμακοστασίου. Το νέο σχολείο προβλέφθηκε να έχει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και το συνολικό εμβαδόν είναι 2.192 τ.μ.

Σημειώνεται ότι στον τομέα της σχολικής στέγης ήδη ολοκληρώνεται με πολύ ταχείς ρυθμούς το 5ο Νηπιαγωγείο Σίνδου και υπογράφεται η σύμβαση για τον παλαιό Παιδικό Σταθμό στη Σίνδο με την κοινοπραξία «Σάκκος Χ. & ΣΙΑ Ε.Ε. – Κ. Σπανός & ΣΙΑ Ε.Ε.». Επίσης, ετοιμάζουμε παρεμβάσεις και σε άλλα σχολεία, όπως το ΕΠΑΛ Χαλάστρας και το 3ο Δημοτικό Διαβατών, ενώ ήδη δημοπρατήθηκε το έργο συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων ύψους 850.000 ευρώ σε σχολεία όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων και προχωράμε στη διαδικασία δημοπράτησης.

Δήμος

LEAVE A REPLY