Όλος ο κόσμος του κοσμήματος έως τις 26 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo

Όλος ο κόσμος του κοσμήματος έως τις 26 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo

431
SHARE

Η «καρδιά» του ελληνικού κοσμήματος χτυπά δυνατά από χτες, Παρασκευή και μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα, όπου πραγματοποιείται η έκθεση «Ελλήνων Κόσμημα».

Η μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος και ωρολογίων της χώρας διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων-Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ).

Όπως επισήμανε πριν από λίγο από τα εγκαίνια της «Ελλήνων Κόσμημα» ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρης Αυλωνίτης, η ανάπτυξη του κλάδου του κοσμήματος είναι συνδεδεμένη με την προσπάθεια της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση. Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε πως εδώ και λίγο χρονικό διάστημα ισχύουν νέα δεδομένα για την διακίνηση των προϊόντων του κλάδου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, Κωνσταντίνος Κουζούπης, επισήμανε ότι η έκθεση είναι η σημαντικότερη στο πεδίο του κοσμήματος. Επιπλέον, υπογράμμισε τον άρρηκτο δεσμό του κοσμήματος και της τουριστικής ανάπτυξης, ενώ δήλωσε ότι ο κλάδος λόγω εξειδίκευσης μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης (φωτογραφία), τόνισε πως το κόσμημα έχει στην χώρα μας μία ιστορία 6.000 ετών, ενώ η «Ελλήνων Κόσμημα» είναι η μεγαλύτερη συνάντηση των επαγγελματιών του χώρου.

Η έκθεση αναπτύσσεται σε 12.000 τμ. και φιλοξενεί 252 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ξένοι εκθέτες προέρχονται από την Σουηδία, Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, ΗΠΑ και Τουρκία, ενώ η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει όλες τις νέες τάσεις και σχέδια σε κόσμημα και ρολόι, τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής κοσμήματος, καθώς και καινούργιες προτάσεις παρουσίασης κοσμημάτων.

LEAVE A REPLY