Όταν ευημερούν οι αριθμοί…

Όταν ευημερούν οι αριθμοί…

459
SHARE

Η είδηση ότι έγινε «ληστεία με την απειλή μαχαιριού σε πρατήριο άρτου» δεν προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς καθημερινά καταγράφονται τέτοια περιστατικά στο αστυνομικό δελτίο.

Το γεγονός όμως ότι «δράστης είναι ένας ηλικιωμένος» αποτελεί από μόνη της ξεχωριστή είδηση διότι ως γνωστόν, πρωταγωνιστές σε τέτοιου είδους περιστατικά παραβατικότητας είναι συνήθως νεαρότερης ηλικίας άτομα.

Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, δεν έχει σημασία το ποσό που άρπαξε από το ταμείο του καταστηματάρχη ο ηλικιωμένος αλλά ποια ήταν τα αίτια που τον ώθησαν να προβεί σε μια παράνομη πράξη.

Η ανέχεια, η πείνα, το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται, λόγω των συνεχών περικοπών στην σύνταξη του;

Όλα είναι πιθανά.

Το μόνο βέβαιο είναι πως πρόκειται για λυπηρό γεγονός που καταδεικνύει τον βαθμό φτωχοποίησης στον οποίο βρίσκεται σήμερα η ελληνική κοινωνία, λόγω της ανερμάτιστης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται από το 2010 μέχρι σήμερα.

Σίγουρα, τέτοιου είδους συμπεριφορές και πράξεις είναι καταδικαστέες και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να βρουν άλλοθι στην ύφεση.

Ωστόσο, κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πάνω από τους αριθμούς βρίσκονται οι άνθρωποι, οι οποίοι σήμερα δυστυχούν και υπομένουν τα επαχθή μέτρα που λαμβάνονται στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής…

LEAVE A REPLY