«Όχι» στην παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Ζιάκα» λένε οι κάτοικοι

«Όχι» στην παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Ζιάκα» λένε οι κάτοικοι

1351
SHARE

Νέα συγκέντρωση για την απόδοση του πρώην στρατοπέδου «Ζιάκα» στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, διοργανώνει η ομάδα πολιτών «Διάλογος».

Το νέο ραντεβού ορίστηκε για αύριο, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, στις 4.30 το μεσημέρι, στην είσοδο του πρώην στρατοπέδου, όπου θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση.

«Θεωρούμε ότι η έκταση του πρώην στρατοπέδου ‘Ζιάκα’, αποτελεί την τελευταία εναπομένουσα ευκαιρία για τη δυτική Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να αντιστραφεί η πορεία της ρυπογόνου, αλλά και σοβαρά αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας του μοντέλου ανάπτυξης που φαίνεται να προωθεί η κυβέρνηση», τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των πολιτών του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και σημειώνεται πως στόχος των δράσεων είναι ο χώρος «να αποτελέσει κομβικό σημείο στη διαδικασία απορρύπανσης της περιοχής μας, με τη δημιουργία χώρου υψηλού πρασίνου, κέντρου ψυχαγωγίας και κοινωνικής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, προωθώντας έτσι ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης».

Να σημειωθεί ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μισθώσει τον χώρο του πρώην στρατοπέδου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης για τη λειτουργία κέντρου ανεφοδιασμού και αποθήκευσης (logistics).

LEAVE A REPLY