“Όχι” του δήμου Δέλτα στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το εθνικό πάρκο...

“Όχι” του δήμου Δέλτα στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το εθνικό πάρκο του Δέλτα Αξιού

1490
SHARE

Την απόσυρση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για το εθνικό πάρκο του Δέλτα Αξιού,Αλιάκμονα και Λουδία και την ανασύνταξή του στη βάση της προϊσχύουσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2009, ζητά ο δήμος Δέλτα.

Με ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ζητείται να παραταθεί κατά ένα μήνα, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου η δημόσια διαβούλευση για το συγκεκριμένο σχέδιο.

Είναι αδιανόητο να υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα που απαγορεύει την ελεύθερη βοσκή στο δέλτα του Αξιού και δεν δίνει τη δυνατότητα καθετοποίησης των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή”, δήλωσε ο δήμαρχος, Μίμης Φωτόπουλος.

Όπως τονίζουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες, οι συνέπειες από την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος θα είναι, μεταξύ άλλων η δημιουργία μίας ημιερημωμένης από ανθρώπινες δραστηριότητες περιοχής και ο μαρασμός της τοπικής οικονομίας.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υποστηριχθεί ο πρωτογενής τομέας που λειτουργεί στην έκταση των 338 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες, εκτός από τις καλλιέργειες τους, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν αποθήκες και σιλό και οι μυδοκαλλιεργητές να μπορούν να κάνουν μεταποίηση του προϊόντος τους”, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για το εθνικό πάρκο του Δέλτα Αξιού θα βρεθεί στο επίκεντρο της επόμενης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.

LEAVE A REPLY