«Όχι» του ΤΕΕ/ΤΚΜ στη χωροθέτηση του Παιδιατρικού νοσοκομείου στο Φίλυρο

«Όχι» του ΤΕΕ/ΤΚΜ στη χωροθέτηση του Παιδιατρικού νοσοκομείου στο Φίλυρο

824
SHARE

Τη χωροθέτηση του Παιδιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης σε ακίνητο 162 στρεμμάτων που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και ειδικότερα εντός των διοικητικών ορίων της δημοτικής ενότητας Πυλαίας, προτείνει το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας, την προηγούμενη εβδομάδα το επιμελητήριο έστειλε επιστολή στο υπουργείο Υγείας και το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, όπου καταγράφονται οι λόγοι για τους οποίους θεωρείται ακατάλληλο το ακίνητο στο Φίλυρο για τη δημιουργία Παιδιατρικού νοσοκομείου.

«Το ακίνητο είναι εκτός αστικού συγκροτήματος, δεν εξυπηρετείται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ και το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε κακή κατάσταση», σημείωσε ο κ. Μπίλλιας.

Σχολιάζοντας τις ενστάσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ, η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα επανεξέτασης του χώρου, το οικόπεδο που έχει επιλεγεί πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τα θέματα πρόσβασης.

LEAVE A REPLY