«Όχι» των δήμων της Κ. Μακεδονίας στην απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά...

«Όχι» των δήμων της Κ. Μακεδονίας στην απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ

1121
SHARE

Την αντίδραση των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας προκαλεί η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών για την «υποχρεωτική» μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων των δήμων σε διαχειριστικό λογαριασμό τους, στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει το άνοιγμα λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην ΤτΕ από τους δήμους μέσα σε τριάντα μέρες από τη δημοσίευση της (έως 21-2-2019) και τη μεταφορά των πλεονάζοντων διαθεσίμων στον λογαριασμό αυτό, ενώ και «τα ποσά των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που κατανέμονται στους ΟΤΑ αποδίδονται από 1/3/2019, υποχρεωτικά στον λογαριασμό της ταμειακής διαχείρισης, που τηρούν οι εν λόγω φορείς στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ),Γιώργο Πατούλη, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, ζητά την άμεση σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, με την συμμετοχή και των προέδρων των ΠΕΔ, ώστε να διατρανωθεί η «πλήρης αντίθεση» της τοπικής αυτοδιοίκησης, «να δρομολογηθεί κάθε πρόσφορη ενέργεια και διαδικασία» και «να δοθούν εγκαίρως οι κατάλληλες κατευθύνσεις σε όλους τους δήμους και τις ΠΕΔ της χώρας».

«Το θεσμικό ατόπημα που θεμελιώθηκε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015 και με διάφορες μεθοδεύσεις, επιβιώνει και προσπαθεί να επιβληθεί, πρέπει επιτέλους να εξαλειφθεί» τονίζει ο κ. Κυρίζογλου.

LEAVE A REPLY