Ύποπτοι φάκελοι από Ινδία και στα Πανεπιστήμια Μακεδονίας και Θεσσαλίας

Ύποπτοι φάκελοι από Ινδία και στα Πανεπιστήμια Μακεδονίας και Θεσσαλίας

453
SHARE

Ύποπτοι φάκελοι από την Ινδία εστάλησαν, όπως έγινε γνωστό, τόσο στο ΠΑΜΑΚ (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), όσο και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, όπως έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα και σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης, ενημέρωσε σήμερα την αστυνομία ότι έχει σταλεί ένας φάκελος από την Ινδία. Επί τόπου, έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, που απέκλεισαν την περιοχή, καθώς και δυνάμεις της ΕΜΑΚ και εκκενώθηκε το παραλιακό κτίριο του Πανεπιστημίου. H EMAK παρέλαβε το μεσημέρι τον φάκελο και δύο άτομα που τον είχαν πιάσει μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου είχε διαμορφωθεί ειδικός χώρος.

Ο καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος, Χρήστος Γκόβαρης, δήλωσε χαρακτηριστικά σε τοπικά ΜΜΕ: “Ήμασταν στα γραφεία μας όταν ενημερωθήκαμε για έναν φάκελο με σκόνη που έχει σταλεί στο Πανεπιστήμιο. Αμέσως βγήκαμε τρομοκρατημένοι και ενημερώθηκαν οι φοιτητές ότι δεν θα συνεχιστούν τα μαθήματα”.

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στο ΠΑΜΑΚ, με άμεση επέμβαση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, που εκλήθησαν από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, Στέλιο Κατρανίδη. Ο φάκελος εστάλη στο ΠΑΜΑΚ χθες και σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε έγγραφα για το Ισλάμ, αλλά δεν βρέθηκε μέσα ύποπτη σκόνη, όπως στους υπόλοιπους φακέλους, παρά το ότι είχε τον ίδιο αποστολέα με τις άλλες περιπτώσεις.

LEAVE A REPLY