Friday , 29 March 2024

Άδ.Γεωργιάδης: “Αν η πορεία της πανδημίας πάει προς τα πάνω, αυτομάτως θα ληφθούν μέτρα”-Τι είπε ειδικά για τα κοσμηματοπωλεία

Tο ενδεχόμενο να αποφασιστούν επιπλέον μέτρα, εφόσον σημειωθεί επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης άφησε ανοιχτό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, επισημαίνοντας ότι η αιτία που ελήφθησαν τα νέα μέτρα για τα καταστήματα στις “κόκκινες” περιοχές ήταν οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στους εμπορικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας.

«Αν η πορεία της πανδημίας πάει προς τα πάνω, αυτομάτως θα ληφθούν μέτρα» ανέφερε σχετικά, προσθέτοντας ότι «αν πάει προς τα κάτω, θα υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία»

Ξεκαθάρισε επίσης ότι τα κοσμηματοπωλεία, με βάση την εισήγηση των ειδικών, θα λειτουργούν με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος. Όπως είπε, το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή. Πρόσθεσε, πάντως, ότι θα θέσει εκ νέου το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή.

Παράλληλα, προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον γ.γ. εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλιδη ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα. 

Σχολιάζοντας, δε, την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος της αγοράς, σημείωσε ότι πήγε παρά πολύ καλά και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *