Friday , 29 March 2024

«Έρχεται» fast track e-εξυπηρέτηση των φορολογουμένων από τις εφορίες

Του Γ. Κατσιάνη

«Φρένο» στην ταλαιπωρία των φορολογουμένων που προκαλεί η  αναμονή για την εξέταση ζητημάτων από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ), επιχειρεί να βάλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.   

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠ.ΟΙΚ.) δρομολογεί την ενεργοποίηση μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα αντικαταστήσει τη διαδικασία αποστολής e-mail.

«Μέσα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι πολίτες θα αποστέλλουν τα αιτήματα και τα συνοδευτικά έγγραφα στην εφορία τους. Τα αιτήματα θα πρωτοκολλούνται ψηφιακά και η εξέλιξη υλοποίηση τους θα παρακολουθείται τόσο από την ΔΟΥ, όσο και από τον πολίτη», δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, κατά την διάρκεια των εργασιών του 16ο ετήσιο TaxForum 2020 που πραγματοποίησε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.  

Επιπλέον, ο κ. Πιτσιλής ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει πλατφόρμα για τα ραντεβού στις ελεγκτικές υπηρεσίες.

«Στο εξής, ο υπάλληλος-ελεγκτής θα βάζει τις διαθεσιμότητες του σε ένα ημερολόγιο, όπου ο ελεγχόμενος θα μπαίνει στην πλατφόρμα και θα τις βλέπει», σημείωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Όσον αφορά την φοροδιαφυγή, ο κ. Πιτσιλής τόνισε πως πρόθεση του ΥΠ.ΟΙΚ. είναι η δημιουργία συνολικά έξι ελεγκτικών κέντρων σε Θεσσαλονίκη (2) και Αθήνα (4).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *