Saturday , 20 April 2024

Αγροτικό Παντοπωλείο Καλαμαριάς: Δέκα χρόνια εν… δράσει

Λάδι, όσπρια, γαλακτοκομικά, φρέσκα λαχανικά και φρούτα σε χαμηλές τιμές μπορεί να βρει ο καταναλωτής στο υπαίθριο Αγροτικό Παντοπωλείο Συν.πε της Καλαμαριάς. “Η αγορά χωρίς μεσάζοντες πραγματοποιείται δύο φορές το μήνα στην Καλαμαριά” , αναφέρει στο thesseconomy.gr η πρόεδρος του Αγροτικού Παντοπωλείου Καλαμαριάς Συν.π.ε Θωμαή Τερζοπούλου.

“Ξεκινήσαμε το 2012 ως αγορά χωρίς μεσάζοντες και το 2017 γίναμε Συνεταιρισμός της Οικονομίας και από τότε λειτουργούμε με αυτό το συνεταιριστικό καθεστώς. Ο κόσμος μας έχει γνωρίσει κι έρχεται. Ο βασικός κορμός των παραγωγών μας είναι σταθερός. Συνήθως η συμμετοχή των παραγωγών είναι γύρω στους 30. Οι αγορές πραγματοποιούνται δύο φορές το μήνα στην Καλαμαριά, η μία στις Καπναποθήκες και η άλλη στην πλαζ της Αρετσούς γιατί ο Συνεταιρισμός έχει ως έδρα την Καλαμαριά”, διευκρινίζει η κ. Τερζοπούλου. Και προσθέτει: “ο νόμος που ισχύει για μας δεν μας επιτρέπει να πάμε πουθενά αλλού. Αναγκαστήκαμε όμως να μπούμε γιατί είχαμε πάρα πολλές διώξεις ως Αγροτικό Παντοπωλείο παρόλο που λειτουργούσαμε ας το πω υπό τη γνώση του δήμου. Και τώρα έτσι λειτουργούμε. Μας έχει παραχωρήσει τους χώρους για να κάνουμε αυτές τις αγορές”.

Χαμηλές τιμές
Ο καταναλωτής θα βρει εδώ προϊόντα με μεγάλη διαφορά στις τιμές σε σχέση με αυτές που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ. “Τώρα έτσι όπως έχουν ξεφύγει τα πράγματα με τον πληθωρισμό ο καταναλωτής μπορεί να βρει προϊόντα με 20% χαμηλότερες τιμές. Έχουμε παρατηρήσει αύξηση των καταναλωτών στο λάδι και στο τυρί αλλά και στα φρούτα και στα λαχανικά”, επισημαίνει η κ. Τερζοπούλου. “Και οπωσδήποτε υπάρχει και μεγάλη διαφορά στην ποιότητα. Θα γνωρίσει και τον παραγωγό. Υπάρχει μια διαπροσωπική σχέση. Δεν είναι μια απρόσωπη αγορά”, λέει χαρακτηριστικά.


Άλλη μία δράση του Αγροτικού Παντοπωλείου
“Κάθε παραγωγός από το προϊόν που πουλάει στο τέλος μιας αγοράς αφήνει ένα μέρος και το συγκεντρώνουμε για οικογένειες που εμείς βοηθάμε στην Καλαμαριά. Μαζεύεται στο τέλος ένας όγκος προϊόντων που διανέμουμε σε δέκα οικογένειες που γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Είναι κάθε φορά δέκα εναλλασσόμενες οικογένειες”, αναφέρει η πρόεδρος κ. Τερζοπούλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *