Thursday , 28 March 2024

Αγώνας μέχρις εσχάτων για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης από τους εργαζόμενους της ΣΙΔΕΝΟΡ Θεσσαλονίκης

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι 300 εργαζόμενοι στη βιομηχανία ΣΙΔΕΝΟΡ της Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση που η διοίκηση δεν προχωρήσει στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Όπως καταγγέλλουν, η εργοδοσία απέστειλε εξώδικα και έθεσε σε διαθεσιμότητα το προσωπικό όταν από τις 7 Ιουνίου ξεκίνησε τετράωρες, επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, διεκδικώντας την υπογραφή διετούς σύμβασης και αύξηση του επιδόματος βάρδιας και παραγωγής.

“Ζητούμε αύξηση 6% τον πρώτο χρόνο, μεσοσταθμική αύξηση 8% τον δεύτερο χρόνο, αύξηση του επιδόματος βάρδιας στα 130 ευρώ, μεικτά, αναπροσαρμογή του επιδόματος παραγωγικότητας, όπως επίσης και του μισθού του νεοπροσλαμβανόμενου που σήμερα είναι στα 670 ευρώ”, δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Λευτέρης Κιοσέογλου.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι τονίζουν πως τα τελευταία 10 χρόνια, είχαν απώλειες στο εισόδημα τους κατά 35%.

“Θεωρούμε αδιανόητη τη στάση της εργοδοσίας που ενώ καταγράφει αύξηση στα κέρδη της ΣΙΔΕΝΟΡ, όχι μόνο αρνείται την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα εξασφαλίζει την αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων, αλλά προχωρώντας ένα ακόμα βήμα στα παράλογα αντεργατικά της σχέδια, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε διαθεσιμότητες των εργαζομένων”, τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Το εργοστάσιο της ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη απασχολεί σήμερα 300 εργαζόμενους ενώ από την Δευτέρα έχει αναστείλει την λειτουργία του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *