Friday , 19 April 2024

Αδειάζουν τις πισίνες οι ιδιοκτήτες μικρών τουριστικών καταλυμάτων

Του Γ. Κατσιάνη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσουν τις πισίνες που διατηρούν σήμερα αφήνουν οι ιδιοκτήτες μικρών τουριστικών καταλυμάτων.

Ο λόγος είναι η υποχρέωση που προκύπτει από το νόμο για την πρόσληψη ναυαγοσώστη.

Ειδικότερα, το άρθρο 46 του νόμου 4688/2020 ορίζει μεταξύ άλλων ότι στο προσωπικό που οφείλουν να απασχολούν τα τουριστικά καταλύματα, στα οποία λειτουργούν κολυμβητικές δεξαμενές περιλαμβάνεται «υποχρεωτικά και ένας τουλάχιστον απόφοιτος σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, εφοδιασμένος με βεβαίωση σε ισχύ, επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις ναυαγοσώστη πισίνας ή άδεια ναυαγοσώστη από λιμενική αρχή».

«Για τα καταλύματα με λιγότερες από 50 κλίνες ή με βάθος κολυμβητικής δεξαμενής μικρότερο από 1,5 μέτρο, ο ναυαγοσώστης πισίνας οφείλει, κατά τις ώρες λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής να βρίσκεται σε ετοιμότητα εντός του τουριστικού καταλύματος, καθ’ όλη της διάρκεια της υπηρεσίας του», τονίζεται στο σχετικό άρθρο.

Τι ζητούν οι ιδιοκτήτες

Για «τεράστιο οικονομικό βάρος» κάνει λόγο από την πλευρά της η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

Με ανακοίνωση της, τονίζει ότι το υπουργείο Τουρισμού «επιμένει σε μια νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο  αφού πληθώρα επιχειρηματιών του κλάδου θα προβούν σε αναστολή λειτουργίας των κολυμβητικών τους δεξαμενών, υποβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους με ότι αυτό συνεπάγεται ή θα εξαναγκαστούν να τις λειτουργήσουν χωρίς να εφαρμόζουν τη σχετική νομοθεσία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *