Saturday , 20 April 2024

Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ΣΕΤΕ-Ενίσχυση των δημόσιων υποδομών ζητά ο νέος πρόεδρος

Του Γ.Κατσιάνη

Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Γιάννης Παράσχης.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της 31ης γενικής συνέλευσης, ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ επισήμανε την ανάγκη αναβάθμισης των δημόσιων υποδομών προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες τουριστικές ροές μέχρι το 2030.

“Το 2019 είχαμε 31 εκατομμύρια αφίξεις, εκ των οποίων περίπου το 90% κατανεμήθηκε σε 5 περιφέρειες της χώρας (Αττική – Κρήτη – Ν. Αιγαίο – Κεντρική Μακεδονία και Ιονίους νήσους). Ο στόχος για το 2030 με βάση το στρατηγικό σχέδιο του ΣΕΤΕ είναι να φθάσουμε τις 40 εκατομμύρια αφίξεις και 50 εκατομμύρια επισκέψεις σε περιφέρειες όλης της χώρας”, τόνισε και σημείωσε ότι το στρατηγικό σχέδιο του ΣΕΤΕ περιλαμβάνει περίπου 2000 προτάσεις.

“Το 50% αφορά σε δημόσιες υποδομές που αφορούν άμεσα τον τουρισμό ενώ άλλο ένα 20% αναφέρεται σε υποδομές ευρύτερης ωφέλειας (όπως τα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια, υποδομές υγείας, διαχείρισης νερού, λυμάτων, απορριμμάτων, κλπ.). Οι προτάσεις αυτές εξειδικεύονται για κάθε περιφέρεια της χώρας και συνδέονται με την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στόχου”, δήλωσε ο κ.Παράσχης.  

Επιπλέον, ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός προγράμματος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *