Friday , 29 March 2024

Αναστέλλει η Ρωσία την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας-Ανησυχία για νέο διεθνές “ράλυ” των τιμών βασικών αγαθών…

Η Ρωσία σπάει τη συμφωνία εξαγωγής αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε ο στόλος της στην Κριμαία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και αναμεταδίδεται από μια σειρά διεθνών πρακτορείων ειδήσεων και το ΑΠΕ/ΜΠΕ. Η είδηση αυτή, όπως είναι φυσικό, προκαλεί διεθνή ανησυχία για νέο διεθνές “ράλυ” των τιμών βασικών αγαθών.

Αναλυτικότερα, όπως μετέδωσε το TASS, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στην εν λόγω συμφωνία.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Γεωργίας, Ντμίτρι Πατρούσεφ, ο οποίος φέρεται να είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εφοδιάσει με 500.000 τόνους σιτηρών τις φτωχές χώρες μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, με τη βοήθεια της Τουρκίας.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι μόνο το 3% των εξαγόμενων τροφίμων από την Ουκρανία έχουν πάει σε φτωχές χώρες, ενώ τα μισά φορτία είχαν ως προορισμό χώρες της Δύσης.

Η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου στην Τουρκία και έκτοτε έχουν εξαχθεί από την Ουκρανοί πολλά εκατομμύρια τόνοι σιταριού, αραβόσιτου, ηλιελαίου, βρώμης, ελαιοκράμβης και σόγιας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *