Tuesday , 19 March 2024

Ανδρουλάκης κατά Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: “Δεν έχουμε δει πρωτοβουλίες που θα απαντούσαν στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα”

Του Γ. Κατσιάνη

Δριμύ κατηγορώ σε βάρος του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης,κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο κ.Ανδρουλάκης παρομοίασε τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ με τον…Πόντιο Πιλάτο, καθώς όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, δεν “βλέπει τον ελέφαντα στο δωμάτιο!”.

“Λέτε ότι είναι αναγκαίο τα ευρωπαϊκά κράτη να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες επενδύσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων για να ενισχύσουν την άμυνα τους απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους. Στην Ελλάδα, μολονότι περάσαμε μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση και είναι αναγκαίο να επενδύσουμε στο κοινωνικό κράτος και σε υποδομές για να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες και να χαραχθεί μια νέα αναπτυξιακή πορεία, υπογράψαμε πολύ μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα για να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη. Κι όμως, δεν έχουμε δει την έμπρακτη αλληλεγγύη σας ούτε ανάλογες πρωτοβουλίες, που θα απαντούσαν στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της Ελλάδας”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *