Thursday , 28 March 2024

Αντίστροφη μέτρηση για τη δυναμική επιστροφή των Detrop & Oenos στις 18-20 Φεβρουαρίου 2023

Ανανεωμένες και με μεγάλη δυναμική, έχοντας αφουγκραστεί τον παλμό της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, επιστρέφουν οι εκθέσεις Detrop & Oenos, δύο αξιόπιστα brand names με διαχρονική και επιτυχημένη πορεία στον κλάδο. Από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου του 2023 εγχώριοι και ξένοι παραγωγοί θα βρουν ένα εγνωσμένου κύρους βήμα, για να προβάλουν τα προϊόντα τους, αλλά και μια ευκαιρία, προκειμένου να αναπτύξουν τις εξαγωγικές τους δράσεις μέσω ενός στοχευμένου προγράμματος εμπορικών επαφών. Μάλιστα, τις δύο εκθέσεις αναμένεται να επισκεφτούν κορυφαίοι εισαγωγείς και επαγγελματίες από διάφορες χώρες, ενώ πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, ημερίδων και διαγωνισμών, θα αναδείξει τη δυναμική των ελληνικών και όχι μόνο προϊόντων.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το αφιέρωμα ελιάς και ελαιολάδου, Golden Olive Expo, θα ανακοινωθούν τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας Food Experts’ Awards, ενώ θα διοργανωθούν και οι Διεθνείς Διαγωνισμοί Ελιάς και Ελαιολάδου, Olive Oil Trophy και Table Olives Trophy.

Το Golden Olive Expo είναι ένα στοχευμένο αφιέρωμα στην ελιά και στις ποικιλίες του ελαιόλαδου, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Detrop, με σκοπό να εξελιχθεί σε ισχυρό εργαλείο εξωστρέφειας για τους ελαιοπαραγωγούς του τόπου. Στόχος του είναι η ανάδειξη της ποιότητας και ποικιλομορφίας των υγιεινών ιδιοτήτων της ελιάς και του ελαιόλαδου, από την καλλιέργεια, παραγωγή και επεξεργασία μέχρι την τυποποίηση και την προώθησή του, τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά.

Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένη εκθεσιακή ενότητα για την προβολή των προϊόντων του κλάδου, αλλά και χώρο γευσιγνωσίας και networking, όπου οι αγοραστές, Έλληνες και ξένοι, θα μπορούν να δοκιμάσουν σε περιβάλλον Β2Β τις ποικιλίες ελιάς και ελαιόλαδου, να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής, αλλά και όλα τα προϊόντα που συμμετέχουν στο Olive Trophies. Επίσης, θα υπάρξει μια κεντρική σκηνή όπου θα πραγματοποιηθούν ημερίδες και παρουσιάσεις σχετικές με το αφιέρωμα.

Στο πλαίσιο της Detrop και σε ειδική τελετή στις 18 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν επίσης οι νικητές των Food Experts’ Awards 2023, των διεθνών βραβείων καινοτομίας και αριστείας του κλάδου τροφίμων και ποτών που διοργανώνονται από το Cibum, το ελληνικό site των food experts. Ανεξάρτητοι επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων αξιολογούν τις υποψηφιότητες με στόχο να ενθαρρύνουν και να επιβραβεύσουν τη σκληρή και καινοτόμο εργασία.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας εξαιρετικών ελαιολάδων «Olive Oil Trophy»» και ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας Επιτραπέζιων Ελιών «Table Olives Trophy», όπου μπορούν να συμμετάσχουν τόσο οι εκθέτες της Detrop 2023 όσο και επιχειρήσεις του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεταξύ των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνονται και το Detrop Bites, όπου θα παρουσιαστούν τα προϊόντα των εκθετών μέσα από ιδανικούς συνδυασμούς των εδεσμάτων που θα δημιουργεί ζωντανά η ομάδα των chef-συνεργατών, αλλά και το Pairing Bar, όπου οι οίνοι της Oenos θα συνδυαστούν με τρόφιμα εκθετών της Detrop σε μια ξεχωριστή γευσιγνωσία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *