Friday , 19 April 2024

Αποδοκιμασίες κατά Γεωργαντά στην 29η AGROTICA-“ΟΧΙ στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς” το μήνυμα του Συλλαλητηρίου

Με συνθήματα όπως”Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη. Παίρνουμε την υπόθεση της επιβίωσης μας στα χέρια μας” και “ΟΧΙ στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς” πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΘ το αγροτικό συλλαλητήριο που συγκάλεσε η Επιτροπή Μπλόκων στην 29η AGROTICA στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών και κτηνοτρόφων από τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο, την Άρτα, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, τη Μαγνησία και τα Τρίκαλα.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, που έχουν φέρει σε κρίσιμη κατάσταση μεγάλο μέρος γεωργών και κτηνοτρόφων της χώρας και έχει οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής και των δυο πρωτογενών κλάδων. Αγρότες και κτηνοτρόφοι κάνουν επίσης λόγο για φαινόμενα αισχροκέρδειας όσον αφορά πρώτες ύλες, ζωοτροφές κ.ο.κ. και ζητούν κρατική παρέμβαση, ενώ επίσης προαναγγέλλουν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία και εντός της ΔΕΘ και ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για τις 9 Νοεμβρίου.

Πέραν της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην έκθεση, ομάδα αγροτών αποδοκίμασε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, την ώρα που μιλούσε σε ημερίδα στην 29η AGROTICA, κατηγορώντας τον ότι ψεύδεται σε όσα λέει, με τον κ.Γεωργαντά να τους καλεί να πλησιάσουν και να του εκθέσουν τις απόψεις τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *