Tuesday , 16 April 2024

Αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

«Φρένο» στο φαινόμενο όπου γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο επειδή αρνούνται να τα υποβάλλουν σε self test, επιχειρεί να βάλει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό, Νίκη Κεραμέως, το επόμενο διάστημα θα ψηφιστεί διάταξη από την Βουλή, η οποία θα αναγάγει σε πλημμέλημα την άρνηση των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.   

«Η εκπαίδευση είναι  υποχρεωτική από το νηπιαγωγείο μέχρι και το γυμνάσιο. Πράγματι, κατά την διάρκεια της πανδημίας, υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις γονέων όπου είναι αρνητές και δεν θέλουν τα παιδιά τους να υποβληθούν σε τεστ», δήλωσε η κ. Κεραμέως στο Open και τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αυστηροποιήσει το υπάρχον νομικό καθεστώς.  

«Υπήρχε ειδική διάταξη, η οποία καταργήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2019 και η οποία προέβλεπε ότι αποτελεί πταίσμα να μην στέλνεις τα παιδιά σου στο σχολείο», σημείωσε η υπουργός Παιδείας.

Σχετικά με τη διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η κα Κεραμέως τόνισε ότι «ο διευθυντής καλεί τους γονείς για να συζητήσει μαζί τους όταν διαπιστώσει ότι το παιδί λείπει παρατεταμένα από το σχολείο. Αν αυτό το μέτρο δεν αποδώσει, τότε επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη».

Ειδικότερα για την περίπτωση των Σερρών, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ο εισαγγελέας διέταξε να γίνει κοινωνική έρευνα στο σπίτι των παιδιών για να δει σε τι βαθμό ασκείται σωστά η επιμέλεια τους, καθώς δεν τα έστελναν από πέρυσι(!) στο σχολείο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *