Thursday , 18 April 2024

Β.Κικίλιας: “Εργαζόμαστε πυρετωδώς για τον εμβολιασμό. Αναμενόμενο να υπάρξουν και αστοχίες”

Στον μεγάλο σχεδιασμό του εμβολιασμού, τον οποίο ποτέ στο παρελθόν δεν έχει εφαρμοστεί σε παγκόσμια κλίμακα, για τον κορωνοϊό αλλά και στην προετοιμασία που έχει γίνει στην Ελλάδα, ώστε να αρχίσει και να εξελιχθεί ομαλά η όλη διαδικασία μετά την παραλαβή των δόσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην αποψινή ενημέρωση.

Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου “Ελευθερία”, που αφορά στην αποθήκευση και διακίνηση, το κλείσιμο των ραντεβού και το ποιες ομάδες πληθυσμού θα κάνουν πρώτες το εμβόλιο.

“Το σύνολο του κράτος εργάζεται πυρετωδώς” επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως είναι αναμενόμενο πως θα υπάρξουν και κάποιες αστοχίες, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα ώσπου να εμβολιαστεί το σύνολο της κοινωνίας.

Επανέλαβε πως πρέπει να περάσουμε αυτές τις γιορτές σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο και να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες και όσους αγαπάμε.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας.

Από την πλευρά της, η κ. Ράπτη σημείωσε πως η πανδημία έχει επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και ήδη τρέχουν προγράμματα στήριξης από το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, μέσα στο 2021 θα παρουσιαστεί το Εθνικό σχέδιο ψυχικής υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *