Friday , 19 April 2024

Γιάνης Βαρουφάκης: Έπεσε θύμα ξυλοδαρμού – Καταδικάζουν την επίθεση η ΠτΔ, πρωθυπουργός και πολιτικά κόμματα

Όλα συνέβησαν σήμερα τα ξημερώματα όταν ομάδα 20 ατόμων τράβηξε έξω από το εστιατόριο των Αθηνών, στα Εξάρχεια, τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη όπου γευμάτιζε με τη σύζυγό του Δανάη και τη συντονιστική ομάδα του κόμματός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα με κουκούλες στα πρόσωπα μπήκαν στο εστιατόριο και, για να μην συνεχιστεί η ένταση, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 βγήκε έξω. Τότε του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον. Ο κ. Βαρουφάκης δεν είχε μαζί του αστυνομική προστασία και πήγε πεζός με τη σύζυγό του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου διαπιστώθηκε ότι είχε σπασμένη μύτη, ενώ έχει κακώσεις και μώλωπες σε άλλα μέρη του σώματός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης είναι καλά, σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση και έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας του περιστατικού. Όπως είπε, όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δέχθηκε λίγα, αλλά πολύ δυνατά και σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο. Οι δράστες ήταν όλοι μαυροφορεμένοι και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες. Οι γιατροί επισήμαναν στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και του πρότειναν να παραμείνει στο νοσοκομείο. Ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε και αποχώρησε λίγο μετά τις 00:30, λαμβάνοντας συστάσεις να ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών του.

Καταδικαστέα η επίθεση
«Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας» επισημαίνει με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη και τονίζει ότι αποτελεί «ευθύνη όλων μας η περιφρούρηση του πολιτικού μας πολιτισμού».
Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με δήλωσή του καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 Γ. Βαρουφάκη. «Στη δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου.
Την καταδίκη του για την επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *