Wednesday , 24 April 2024

Γιατί η κυβέρνηση σκέφτεται ακόμα την πρόταση των Γερμανών για κατασκευή μονάδας παραγωγής τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ελλάδα;

Του Γ. Κατσιάνη

“Σιγή ιχθύος” τηρεί η κυβέρνηση σχετικά με την πρόταση της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας Rheinmetall για την κατασκευή μονάδας παραγωγής τεθωρακισμένων οχημάτων στη χώρα μας, όπως αποκάλυψε το thesseconomy.gr Οι Γερμανοί επιμένουν…ελληνικά για επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία – Thesseconomy

Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, οι περιοχές που φέρονται να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για τη δημιουργία της συγκεκριμένης εγκατάστασης είναι η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική.

“Δεν έχουμε καμία ενημέρωση σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση. Απλά περιμένουμε”, δήλωσε στο thesseconomy.gr, παράγοντας της αμυντικής βιομηχανίας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Αναμφισβήτητα, η πραγματοποίηση μιας τέτοιας επένδυσης στην Κεντρική Μακεδονία θα έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, καθώς θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την γεωπολιτική της αξία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *