Friday , 29 March 2024

Γιατί ο Μπαπέ δεν θα γίνει ποτέ Μαραντόνα

Του Γ. Κατσιάνη

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν τηλεφώνησε στον επιθετικό της Παρί, Κιλιάν Μπαπέ και του ζήτησε να παραμείνει στο Παρίσι, να μην μετακομίσει στην Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ.

Στη συνέχεια, ο Γάλλος σούπερ σταρ ενημέρωσε τον πρόεδρο της ισπανικής ομάδας ότι τελικά δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την Πόλη του Φωτός και ότι θα παραμείνει κάτοικος Παρισιού, βάζοντας τέλος στο πολύμηνο σήριαλ.

Με το αζημίωτο βέβαια, καθώς ο Μπαπέ θα λαμβάνει καθημερινά το ποσό των 283.000 ευρώ(!), ήτοι 8, 5 εκατ. ευρώ τον μήνα και 102 εκατ. ευρώ, ετησίως!!

38 χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις 5 Ιουλίου του 1984, 75.000 Ναπολιτάνοι υποδέχονται στο στάδιο Σάο Πάολο, τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών έχει αφήσει την Μπαρτσελόνα για να μετακομίσει σε μία από τις φτωχότερες περιοχές του ιταλικού νότου.

Σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα της εποχής «η πόλη δεν είχε δήμαρχο, σπίτια, σχολεία, δουλειά, λεωφορεία, και αποχέτευση αλλά κανένα από αυτά δεν έχει σημασία επειδή έχουμε το Μαραντόνα».

«Θέλω να γίνω το είδωλο των φτωχών παιδιών της Νάπολης, επειδή αυτοί είναι όπως ήμουν εγώ στο Μπουένος Άιρες», δήλωσε στην επίσημη παρουσίασή του.

Με τη Νάπολι ο Ντιέγκο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, το Κύπελλο Ιταλίας, το Σούπερ Κύπελλο της χώρας καθώς και το Κύπελλο UEFA της χρονιάς 1988–1989.

Μέχρι και σήμερα, στη Νάπολη, πολλοί γονείς δίνουν στα παιδιά τους το όνομα «Ντιέγκο», τιμώντας τον άνθρωπο που βοήθησε τον φτωχό νότο να σπάσει το «μονοπώλιο» του πλούσιου βορρά στο ποδόσφαιρο.

Πράξη αντισυμβατική, μοναδική στα παγκόσμια αθλητικά δρώμενα από τον άνθρωπο που συνήθιζε να λέει «το μόνο που ήθελα ήταν να ζήσω την ζωή μου όπως θέλω εγώ. Ποτέ δεν ήθελα να είμαι το παράδειγμα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *