Friday , 29 March 2024

Για ηθική αυτουργία σε φόνο κατηγορείται ο πρώην υποψήφιος “σωτήρας” της ΕΒΖ, Lukas Fecker

Για ηθική αυτουργία στη δολοφονία ενός Ολλανδού αγρότη που του χρωστούσε χρήματα κατηγορείται, όπως μετέδωσε η βρετανική Daily Mail, ο επικεφαλής του fund «Innovation Brain», Lukas Fecker, ο οποίος έχει υπάρξει στο παρελθόν ενδιαφερόμενος στρατηγικός επενδυτής – “σωτήρας” της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο πλαίσιο της σχετικής προσπάθειας της προηγούμενης Κυβέρνησης, αλλά ουδέποτε κατέθεσε τελικά τις εγγυητικές επιστολές που είχαν ζητηθεί. (σ.σ. Στη φωτό απεικονίζεται ο Lukas Fecker – στο κέντρο με το ανοιχτόχρωμο πουκάμισο – σε σύσκεψη με βορειοελλαδίτες τευτλοπαραγωγούς που είχε λάβει χώρα στα γραφεία διοίκησης της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του Αυγούστου του 2018)

Σύμφωνα πάντοτε με το βρετανικό δημοσίευμα, ο Fecker φέρεται να προσέλαβε έναν 34χρονο πρώην αστυνομικό και έναν 38χρονο για να σκοτώσουν τον Τόμας Σβαρτζ, έναν ιδιοκτήτη φάρμας που του χρωστούσε χρήματα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Ολλανδία τον Νοέμβριο του 2019 με μαχαιριές στο σώμα και στο λαιμό.

Ο 34χρονος αστυνομικός συνελήφθη στις ΗΠΑ όπου και κρατείται χωρίς δικαίωμα αναστολής, ενώ ο 38χρονος θα δικαστεί στις 23 Ιουνίου. Αμφότεροι κατηγορούνται από τις ολλανδικές αρχές για φόνο, ανθρωποκτονία και ομηρία, ενώ ο Fecker κρατείται και αναμένεται να δικαστεί στις ΗΠΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *