Sunday , 28 April 2024

Γιώργος Πιτσιλής: “Αύξηση 10% στα δημόσια έσοδα, λόγω εκσυγχρονισμού του μηχανισμού ελέγχου”

Του Γ.Κατσιάνη

Μεσοσταθμική αύξηση 10% καταγράφει τα τελευταία χρόνια η πορεία των δημοσίων εσόδων, λόγω εκσυγχρονισμού του μηχανισμού ελέγχου.

Αυτό ανακοίνωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, κατά την διάρκεια των εργασιών του δεύτερου East Macedonia Thrace Forum που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

“Το κενό ΦΠΑ έχει μειωθεί από 30% σε 17,8% ενώ η πρόβλεψη για το 2022 είναι ότι θα είμαστε λίγο πάνω από 10%”, δήλωσε ο κ.Πιτσιλής.

Αναφερόμενος στο θέμα της διασύνδεσης των τερματικών POS με τις ταμειακές μηχανές, ο διοικητής της ΑΑΔΕ τόνισε πως πρόκειται μεν για ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο έργο αλλά η Πολιτεία και οι εμπλεκόμενοι πράττουν ό,τι είναι δυνατό, ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

“Όλοι πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει στα χρονοδιαγράμματα που πρέπει”, υπογράμμισε ενώ σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στο φαινόμενο του λαθρεμπορίου καυσίμων, όπου για πρώτη φορά σφραγίστηκε πρατήριο υγρών καυσίμων για δύο χρόνια.

“Όταν θα διαπιστώνονται τέτοια φαινόμενα, δεν θα δίνεται η ευκαιρία σε κάποιους απλά να αλλάζουν κάποιους αχυρανθρώπους και απλά να συνεχίζουν να λειτουργούν στο ίδιο σημείο”,τόνισε ο κ.Πιτσιλής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *