Friday , 19 April 2024

Γνωρίζετε πόσο χρόνος χρειάζεται για την έκδοση βεβαίωσης εμβολιασμού;

Του Γ. Κατσιάνη

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες συνταξιούχων σε βάρος φαρμακοποιών και λογιστών, ορισμένοι εκ των οποίων δεν γνωρίζουν πόσο χρόνος χρειάζεται για την έκδοση της βεβαίωσης εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Το thesseconomy.gr αποκαλύπτει σήμερα τις περιπτώσεις συνταξιούχων, οι οποίοι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης  σχετικά με τον χρόνο που απαιτείται για την έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού.

Η πρώτη περίπτωση αφορά ζευγάρι συνταξιούχων, οι οποίοι απευθύνθηκαν σε φαρμακοποιό της περιοχής τους, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης.

«Πότε εμβολιαστήκατε;», ρώτησε ο φαρμακοποιός.

«Στις 4 Ιανουαρίου», απάντησε το ζευγάρι των ηλικιωμένων.

«Ε, τότε θα πρέπει να περιμένετε δύο εβδομάδες(!!) για να αναρτηθεί η σχετική βεβαίωση», δήλωσε ο φαρμακοποιός, προκαλώντας την απογοήτευση στους συνταξιούχους.

Ανάλογη ήταν και η απάντηση που έλαβε ζευγάρι συνταξιούχων όταν απευθύνθηκε στη λογίστρια τους.

«Θα χρειαστεί να περιμένετε περίπου 10 ημέρες(!) για να μπορέσετε να λάβετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μην βιάζεστε», ήταν η παραίνεση της λογίστριας προς τους δύο ηλικιωμένους.

Τι ισχύει

Η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί την επόμενη ημέρα από αυτή που κάνατε την τελευταία δόση εμβολιασμού.

H βεβαίωση που θα εκδώσετε έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα ενώ για την έκδοση του, απαιτείται να γνωρίζετε τους κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *