Thursday , 28 March 2024

Γ.Δαρδαμανέλης: Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας οι πρώτες νομικές κινήσεις κατά του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα της Αρετσούς -Σχέδιο πέντε “βημάτων”

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι νομικές κινήσεις από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμαριάς για την ακύρωση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα της Αρετσούς, όπως γνωστοποιεί στο Thesseconomy.gr ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, οι οποίες θα αρθρωθούν σε πέντε βήματα.

Στην τελευταία του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς κατά ισχυρή πλειοψηφία ενίσχυσε την προηγούμενη απόφαση κατά του τρόπου αξιοποίησης της μαρίνας που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ και οργανώθηκαν τα επόμενα νομικά βήματα κατά της τρέχουσας πρόσκλησης ενδιαφέροντος που «τρέχει» από το Ταμείο με αιτήματα ακύρωσης, αναστολής κ.α., όπως και νομική κίνηση κατά του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) της ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) εφόσον προχωρήσει και βγει Π.Δ., καθώς και κίνηση κατά της ακύρωσης του δασικού χαρακτήρα του πρανούς της μαρίνας που έχει καταθέσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Δήμος Καλαμαριάς, με σύμπνοια και ομοφωνία – σημειωτέον – των περισσότερων και μεγαλύτερων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, δηλώνει ότι εφόσον το ΤΑΙΠΕΔ δεν έλαβε υπόψη όσα ζητά ο Δήμος και οι πολίτες της Καλαμαριάς για την αξιοποίηση της μαρίνας θα κινηθεί δυναμικά.

Την αντίδραση του Δήμου και των πολιτών της Καλαμαριάς έχει προκαλέσει η έμφαση στο Real Estate και όχι στην τουριστική ανάπτυξη της μαρίνας που δίνει – όπως τονίζουν – ο διαγωνισμός που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ τον Ιανουάριο και που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την κατασκευή ξενοδοχείου και κατοικιών.

Βασικό αίτημα του Δήμου Καλαμαριάς είναι επίσης η δημιουργία του αλιευτικού καταφυγίου ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την έναρξη των όποιων εργασιών από ιδιώτη επενδυτή στη μαρίνα.

Όσον αφορά, πάντως, το θέμα της προσβασιμότητας της μαρίνας από όλους, δεν προκύπτει πρόβλημα, καθώς και η ίδια η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προβλέπει ότι θα υπάρχει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *