Saturday , 20 April 2024

Γ. Οικονόμου: Οι συγχωνεύσεις ΜΜΕ αποτελούν κίνητρο ενίσχυσης

Η κυβέρνηση υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

Η παροχή υποστήριξης γίνεται, όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονομόυ, με διάφορα μέτρα, όπως μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών, έκπτωση ενοικίου, επιστρεπτέες προκαταβολές και άλλες παρεμβάσεις.

Σε ερώτηση για την αντίφαση που παρατηρείται, όσον αφορά  στο στόχο της κυβέρνησης να υποστηρίξει την μεσαία τάξη και από την άλλη στην επιλογή της να εφαρμόζει πολιτικές που οδηγούν στην εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, όπως η συγχώνευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (για την οποία έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης), ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κατεξοχήν υποστηρίζει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για να την ενισχύσει και να την κάνει πιο ανθεκτική.

«Της δίνει κίνητρα έτσι, ώστε μέσα από συγχωνεύσεις να μπορέσουν να διευρύνουν την εμβέλειά τους, να διευρύνουν την πελατεία τους, την αγοραστική τους στόχευση, να μπορούν να έχουν ευκολότερα πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και να σταθούν απέναντι στον ανταγωνισμό», είπε.

Ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση κινείται προς αυτούς τους άξονες, επειδή δεν επιθυμεί λουκέτα και ανθρώπους που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δίνει κίνητρα στις επιχειρήσεις, για να βρουν μοντέλο και πλατφόρμα συνεργασίας, ώστε να δυναμώσουν και προς δικό τους όφελος και προς όφελος των τοπικών οικονομιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *