Friday , 19 April 2024

Διαβεβαιώνουν μεν ότι δεν θα γίνει lockdown αλλά και ότι ο προϋπολογισμός του 2022 έχει “μεγάλο αποθεματικό Covid”…

“Δεν θα έχουμε lockdown τα Φώτα, ούτε άλλα περιοριστικά μέτρα, εκτός από την λήψη μέτρων σε δύο κατευθύνσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός, την τηλεργασία και την διασκέδαση”, έσπευσε να δηλώσει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Το σωστό μήνυμα – κατά τον ίδιο – είναι “πως έχουμε μια νέα κατάσταση, η μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ πιο μεταδοτική, μπορεί η νόσηση να είναι πιο ήπια, όπως λένε οι ειδικοί, προσωπικά πιστεύω ότι είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας, αλλά σίγουρα τους επόμενους 2-3 μήνες θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί”.

Στον αντίποδα, ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε σημερινές του επίσης δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων, απάντησε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τα Χριστούγεννα, ενώ διαβεβαίωσε ότι “αν θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα υγειονομικής προστασίας με μεγαλύτερο οικονομικό κόστος, αυτό έχει υπολογιστεί στον προϋπολογισμό, ο όποιος έχει ένα μεγάλο αποθεματικό Covid”.

Έσπευσε, πάντως, να προσθέσει πως “το ότι μπορεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα, δε σημαίνει lockdown του τύπου του παρελθόντος. Το “κλειδί” είναι τι είδους πανδημία θα έχουμε. Αν δεν ξέρουμε ποια είναι η πανδημία που θα έχουμε δεν μπορούμε να πάρουμε μέτρα, ούτε να τρομοκρατούμε τον κόσμο πριν τα στοιχεία. Τα σενάρια τρόμου προκαλούν στην οικονομία ζημιά  ακόμα και όταν δεν συμβαίνουν”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *