Friday , 29 March 2024

Δριμύ «κατηγορώ» των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης κατά λοιμωξιολόγων για τον «υγειονομικό παρεμβατισμό» στη λειτουργία της αγοράς

Του Γ. Κατσιάνη

Σκληρή γλώσσα σε βάρος όσων αντιδρούν στο πλήρες άνοιγμα της αγοράς, χρησιμοποιεί η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ). 

Με ανακοίνωση της, η ομοσπονδία τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα «έχει γίνει δέκτης παραπόνων από δεκάδες μέλη-επαγγελματίες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι τα καταστήματα τους εξακολουθούν να λειτουργούν με τη μέθοδο του click away, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο, με σταθεροποιητικές τάσεις». 

Σύμφωνα με την ΟΕΕΘ, την ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχουν οι ειδικοί επιστήμονες-λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι υπογραμμίζουν «ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξη της κατάστασης, αν και έκλεισε ήδη ένας χρόνος, γεμάτος με… κρίσιμες εβδομάδες(!)», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον, η διοίκηση της ομοσπονδίας καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να βάλει τέλος στον «υγειονομικό παρεμβατισμό». 

«Η μέθοδος του ‘ακορντεόν’ με το άνοιγμα και το κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων έχει ανθρώπινα θύματα και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους έμπορους, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους, οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο δίνουν μαζί με τις οικογένειες τους, μάχη επιβίωσης και όχι διαβίωσης», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση και η ομοσπονδία καταλήγει πως είναι «υποχρέωση όλων να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους της αγοράς να ζήσουν αν θέλουμε μια βιώσιμη οικονομία και όχι μια οικονομία στην εντατική». 

Να σημειωθεί ότι η αντίδραση της ΟΕΕΘ επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του thesseconomy.gr («Κόκκινο πανί» για τους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι | Thesseconomy) ότι επίκειται «μπαράζ» ανακοινώσεων από εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, το επόμενο διάστημα.                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *