Saturday , 20 April 2024

Δυσφορία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη-Κάνουν λόγο για “εμπαιγμό” και “προεκλογικές υποσχέσεις”

Του Γ. Κατσιάνη

Κάθε άλλο παρά ευχάριστες ήταν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της 86ης ΔΕΘ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα, με επιστολή της προς τον κ. Μητσοτάκη η πανελλαδική ομοσπονδία ενώσεων στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) κάνει λόγο για “πλήρη απογοήτευση”.

“Οι συγκεκριμένες εξαγγελίες δεν ήταν τίποτα περισσότερο από επανάληψη του συνηθισμένου εμπαιγμού, στο πλαίσιο άτυπων προεκλογικών υποσχέσεων”, τονίζει, μεταξύ άλλων η ΠΟΕΣ και επισημαίνει ότι η μισθολογική εξέλιξη των εθελοντών μακράς διάρκειας και των οπλιτών βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) αποτελεί “αποκατάσταση μιας χρονίζουσας αδικίας”.

Όσον αφορά την επέκταση της μάχιμης πενταετίας και την νυχτερινή αποζημίωση, η ομοσπονδία τονίζει ότι δεν αποτελούν παροχές αλλά “συμμόρφωση μιας Πολιτείας που θέλει να λέγεται ευνομούμενη με τους νόμους που η ίδια έχει ψηφίσει (άρθρο 127 ν.4472/2017) αλλά αρνείται να εφαρμόσει για «εξοικονόμηση πόρων» και διαχείριση ζημίας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *