Friday , 29 March 2024

Δ.Σαρηγιάννης και Γ.Παυλάκης: Στην κατάσταση που είμαστε, δε θα έπρεπε να έχουμε καν τα ανοίγματα

Την αντίθεσή τους στην χαλάρωση-άρση των μέτρων στη χώρα μας, εξέφρασαν σήμερα το πρωί τόσο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, όσο και ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”ο κ.Σαρηγιάννης εξέφρασε την άποψη ότι “στην κατάσταση που είμαστε, δε θα έπρεπε να έχουμε καν τα ανοίγματα”, τονίζοντας ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα είμαστε σε πορεία αύξησης, και μάλιστα ταχεία, τις επόμενες εβδομάδες θα φτάσουμε τα 2.600 κρούσματα σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο, για να φτάσουμε σε μια αποκλιμάκωση τον Ιούνιο και ότι η εν λόγω αύξηση οφείλεται ακριβώς στα ανοίγματα που κάνουμε, στο ότι δε φορούμε τις μάσκες κλπ.. Η αποκλιμάκωση τον Ιούνιο – κατά τον ίδιο – θα γίνει με τους εμβολιασμούς και με τη χρήση των self-tests.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ.Παυλάκης χαρακτήρισε λυπηρή την τελευταία περίοδο στην Ελλάδα, η οποία όπως επισήμανε “τον τελευταίο καιρό χάνει έδαφος σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η τελευταία περίοδος είναι λυπηρή. Όλοι ευχόμαστε να τα πάει η Ελλάδα καλά στο επόμενο διάστημα, αλλά πρέπει να έχουμε το θάρρος να βλέπουμε την πραγματικότητα. Λέγονται πολλά για το ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουμε, και ανοίξαμε. Το Πάσχα έγινε όπως έγινε, ενώ υπήρχε καλύτερη συνταγή, αυτή του περασμένου Πάσχα. Τώρα δεν έχουμε μόνο αύξηση κρουσμάτων, αλλά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουμε νέα ρεκόρ κρουσμάτων. Αν γίνουν λάθη αυτή την περίοδο θα το πληρώσουμε, ο ιός δε συγχωρεί”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *