Friday , 29 March 2024

Εκτός Κ.Ο. της ΝΔ ο βουλευτής Κ. Μπογδάνος

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τέθηκε ο βουλευτής Α’ Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Αφορμή στάθηκαν οι θέσεις που εξέφρασε στη Βουλή περί κομμουνισμού.

«Ο αντικομουνισμός είναι μια φιλελεύθερη επιλογή που αποτελεί δικαίωμα μας. Δεν μπορεί κανείς να μας αναγκάσει να λέμε με χαρά Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Γιατί; Γιατί είναι δικαίωμά μας να μιλάμε για το κράτος των Σκοπίων…», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπογδάνος ενώ υπεραμύνθηκε της συμμετοχής του στην εκδήλωση στο Βίτσι.

«Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές», σημείωσε, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

«Στεναχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους ομοίους του με στυλιάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο. Είναι γεμάτος αίμα αυτός ο τόπος, όταν οι πρόγονοί σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες. Αυτά που λέτε, τα λέει και η Χρυσή Αυγή».

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος τόνισε ότι «δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ, για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον» και χαρακτήρισε απαράδεκτη «οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν, για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *